Sayfalar

20 Ocak 2012 Cuma

tefal actifry vs philips airfryer

almak istediklerimden biri de bu yeni nesil fritöz.

bu aralar çok popüler olan 2 marka var. tefal'in geçmişi daha eski olduğundan kullananı ve de iyi kötü yorumda bulunanı da çok haliyle.


philips ise ona göre nispeten yeni. o kadar çok kullananı yok ki hakkında yapılan yorumlar da az.

fiyat olarak philips biraz daha fazla bir de.


ikisi arasında şöyle bir karşılaştırma yapılmış...

Tefal Actifry corba yapamiyor, Philips Airfryer corba yapabiliyor.

Tefal dondurerek pisirdigi icin bazi hassas yiyecekleri (basta balik olmak uzere) parcaliyor, Philips'te oyle bir sorun yok.

Tefal dondurerek pisirdigi icin, cikan yiyeceklerin dis gorunumu biraz daha dengeli duruyor. Philips'te ise uc kisimlari biraz daha pismis gibi gorunuyor. Ama, pisirmenin yarisinda tablayi sallarsaniz bu sorun ortadan kalkiyor.

Philips yagsiz kizartma/pisirme konusunda daha basarili. Tefal da yagsiz kizartabiliyor, ama en cok verim, asil yapilis amacina da uygun bir sekilde, az da olsa yag koymak.

Tefal'in 1 litre ve 1.2 litrelik modellerinde kendi kendine durma ozelligi yok. Sadece 1.5 litrelik "Familiy" modelinin kendi kendine kapanma ozelligi var. Philips'in ise tek modeli var ve o da sure doldurunda kendi kendine duruyor.

Tefal'in de Philips'in de yuzeyi teflon kaplama.Ama, Tefal'de teflon yuzeye temas varken, Philips'te yiyeceginizi suzgecin uzerine koydugunuzdan, teflona temas veya teflonu cizme gibi bir sorununuz olmuyor. Teflona karsi kafasinda soru isareti olanlar icin Philips daha iyi.

Tefal'in parcalariyla ilgili cok sayida sorun yasayan var. Tefal'in degistirme kabul etmedigi, "Kullanici Hatasi" diyerek cok kisiyi magdur ettigi soyleniyor. Philips'te ise donme mekanizmasi olmadigindan, sorun yaratacak parca sayisi da az.

lezzet konusunda da değişik yorumlar mevcut. philips daha kıtır kıtır ve lezzetli yapıyor diyen de var. dondurulmuş patates kullanıldıgında tefal de en az philips kadar ıyı dıyen de...

açıkçası kararsız kaldım.

sizce hangisi?

8 yorum:

  1. bence tefalinkinden almayı düşünüyordum ama burada yeri dibine sokmuşlar nerdeyse :D

    YanıtlaSil
  2. canım aynen, başta tefal dıyordum ama sımdı philips agır basıyor gıbı :)bır de philips'de aynı anda ıkı farklı seyı pısırebılıyorsun.

    YanıtlaSil
  3. Bende Tefal düşünüyordum ama son ana saklıyorum çünkü bu ay 550 tl olan ürün 2 ay sonra 350 olabiliyor! ama şimdi kafam karıştı :)

    YanıtlaSil
  4. tefal su anda 300 civarı, philips ise 400 falan canım ama ben buyuk ıhtımal philips i tercıh edecegım, cunku aynı anda hem tavuk hem de patates ı , bır de kokuları bırbırıne karısmadan pısırmek bana cok cazıp gelıyor :)

    bir de philips in pisirme suresı daha kısaymıs

    YanıtlaSil
  5. tefal kullanıyorum.netten 270 civarı bı fıyata almıstım.ılk aldıgımda cok kullanıyordum. donmuş patates super oluyor.ama dezavantajı cok. phılıps derım ben

    YanıtlaSil
  6. adsız, ben de oyle dusunuyorum. Philips icin mini fırın dıyorlar,lezzet olarak da daha ıyıymıs

    YanıtlaSil
  7. hala almadıysanız ve kararsızsanız ; ben tefali beğendiğimi söyleyemiycem , dondurulmuş olmadıktan sonra kendi dilinlediğimiz taze patatesleri neredeyse haşlama kıvamında yapıyor yumuşacık oluyor sonuçlarından memnun kalmadık , neyseki tefali anneme aldım kendime en yakın zamanda çeyiz için philips alıcam :) küçükev aletlerinde en iyisi benim kanaatime göre philips :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...